• Za vaše iskanje ni rezultatov
3 načini za čiščenje jeklenega nakita

03.11.2021

3 načini za čiščenje jeklenega nakita

Jeklen nakit je izdelan iz nerjaveče jeklene zlitine, ki vsebuje različne primesi, kar mu omogoča videz srebra, zlata ali rožnatega zlata. V primerjavi z drugimi materiali je zelo obstojen, ne korodira in ne rjavi. In čeprav gre za zelo trpežen material, se lahko ob vsakodnevni uporabi tudi ta poškoduje ali obarva. Da bo vaš jeklen nakit vedno v brezhibnem stanju, z vami delimo praktične nasvete kako skrbeti zanj.

Jeklen nakit, da ali ne?

Nerjaveče jeklo je izjemno trajna in vzdržljiva kovina, kos vsakodnevnemu nošenju in različnim opravilom, na primer pomivanju posode, drgnjenju ob mizo pri delu z računalnikom in podobno. Tanka plast kroma skrbi za večjo odpornost na praske in korozijo, končna obdelava pa mu daje barvo in sijaj. Prednost jekla je tudi ta, da z leti uporabe skoraj ne zbledi. Uporablja se za izdelavo vseh kosov nakita – prstanov, zapestnic, ogrlic, uhanov in
ur. V primerjavi z zlatom ali srebrom je tudi ugodnejši, zato si lahko brez slabe vesti privoščite kak kos jeklenega nakita več, ki ga poljubno kombinirate v svoje najljubše modne kombinacije.

3 enostavni načini za čiščenje jeklenega nakita


Čeprav je jeklen nakit izjemno hvaležen material, ga je potrebno od časa do časa očistiti in mu povrniti prvotni sijaj. Jeklenega nakita nikoli ne namakajte ali puščajte stati v vodi, še posebej tistega, ki ima nanj lepljene kristalčke ali dodatke, saj se lepilo lahko razmoči in popusti. Predlagamo, da se čiščenja jeklenega nakita lotite na tri načine:

  • Voda s kančkom detergenta in nežna krpa

V posodo s toplo vodo dodajte kapljico detergenta za pomivanje posode. Z mehko in v milinico namočeno mikrokrpo brez vlaken nežno očistite jeklen nakit. Za tem ga obrišite še z vlažno krpo, ki ste jo pred tem namočili le v čisto vodo. Obrišite ga z mehko brisačko in pustite na zraku, da se posuši. Ko je popolnoma suh, ga spolirajte še s polirno krpico.

  • Zobna pasta

Zobna pasta je lahko še kako učinkovita za odstranjevanje trdovratnih umazanij. Pri čiščenju jeklenega nakita imejte v mislih le to, da je zobna pasta abrazivna in lahko pusti poškodbe, zato pri tej metodi uporabi pasto, ki ni belilna oz. ne vsebuje dodatkov, kot je naprimer silica. Po čiščenju nakit prav tako dobro očistite z vlažno krpo, namočeno v navadno vodo ter osušite na zraku in spolirajte s krpico.

  • Čistilo za jeklen nakit

Na spletu je mogoče naročiti tudi že pripravljena čistila za nakit, s katerim boste vedno prepričani, da bo vaš nakit očiščen varno in brezhibno.

Ali veste, kako shranjevati jekleni nakit?


Velika prednost jeklenega nakita je njegovo enostavno vzdrževanje. Za ves nakit velja nenapisano pravilo, da ga pri shranjevanju ne mešate med seboj oz. ga hranite ločeno glede na material. Jeklenega lahko hranite v škatlici za nakit ali še bolje, vrečici iz blaga. Shranjujte ga vedno pri sobni temperaturi in nizki vlažnosti, brez nepotrebnega izpostavljanja sončni svetlobi. Po potrebi ga očistite, če pa se poškoduje, opraska ali odpade kak okrasni detajl, pa popravilo zaupajte pooblaščenim seriserjem pri Sten Time.

Največjo ponudbo modnega in cenovno ugodnega jeklenega nakita za moške in ženske boste našli pod ekskluzivno linijo Lotus Style in Brosway v naši spletni trgovini. Zapestnice, uhane, ogrlice in prstane odlikujejo izvirne in čiste oblike ter inovativne kombinacije materialov, ki ustvarjajo zbirko zapeljivih in drznih stilov za vsako priložnost.

Ves nakit v naši ponudbi pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency