• Za vaše iskanje ni rezultatov
Druga limitirana izdaja Seiko 5 Sports ročne ure Brian May SRPH80K1

24.02.2022

Druga limitirana izdaja Seiko 5 Sports ročne ure Brian May SRPH80K1

Druga izdaja ročne ure Seiko 5 Sports, narejene skupaj z rockersko legendo Brianom Mayom. Zaradi velikega uspeha prvega sodelovanja sta urarska znamka Seiko in Brian May ponovno združila moči in nastala je drzna športna ura, ki bo zagotovo navdušila vsakega navdušenca pa naj bo to urarski ali glasbeni. Tokrat ročna ura prihaja s še bolj drznimi barvnimi kombinacijami številčnice, kjer se prepozna njegovo slavno kitaro "Red Special" in paščkom iz tekstila, ki ponazarja strune te kitare.

Ponovni uspeh Briana Maya v urarskem svetu z avtomatsko ročno uro SRPH80K1 in njenim drznim videzom

Po velikem hitu Seiko 5 Sports 2020 Brian May, sta japonska znamka in legendarni kitarist skupine Queen ponovno združila moči. Rezultat sodelovanja, po navdihu kitare Red Special, je ročna ura Seiko SRPH80K1. Ročna ura prihaja v mat zlatem ohišju, kar je povezava na novo izdajo njegovih solo albumov Gold Series Briana Maya. Kot ve vsak oboževalec zasedbe Queen, sta kitarist Brian May in njegov oče sama ročno izdelala kitaro "Red Special". Vrat je bil izklesan iz lesa starega kamina, ohišje pa iz lesene plošče s starodavnim hrastovim vložkom in obloženo s furnirjem iz mahagonija, ki ga je Brian obarval in poliral. Njegov inovativni sistem tremolo je vključeval ročno izrezljano ploščo iz mehkega jekla, napetost strune pa je uravnotežila vzmet motornih ventilov. Proizveden zvok je edinstven in popolnoma prepoznaven na vseh Queenovih posnetkih, od leta 1973 do danes.

 

Tako kot prejšnja izdaja tudi tokrat številčnica poustvarja ukrivljene oblike Mayeve kitare s prevladujočo uporabo prelivnega rdečega stisnjenega vzorca, ki poustvari teksturo lesa na kitari. V skladu z novim zlato obarvanim ohišjem imajo tudi kazalci in indeksi na številčnici zlate okvirje, zlati pa so tudi napisi na številčnici.

Brian May se je več kot štirideset let zanašal na svojo potapljaško ročno uro Seiko 7548 (quartz), ki jo je kupil med potovanjem na Japonsko leta 1975, zato je bila pri oblikovanju prve ure skupaj s Seikom izbira modela Seiko 5 Sports logična. Tako kot nekdanja Mayeva potapljaška ročna ura je tudi novi Seiko 5 Sports vsestranska in robustna športna ročna ura, hkrati pa opremljena z avtomatskim mehanizmom.

 

Številčnica z zlatim napisom in podobo kitare

Ročna ura je vodoodporna do 100 metrov, kazalci in indeksi pa so obdelani s Seikovim LumiBrite premazom. Ohišje je identično tisti izdaji iz leta 2020 in ima premer 42 mm, višino 13 mm, dolžino 46 mm in težo 94 g. Luneta iz eloksiranega aluminija z narebrenim robom ima zlate številke, ki se ujemajo z ohišjem. Ravno steklo nad številčnico je Seiko Hardlex steklo in je za dodatno zaščito nameščeno tik pod okvirjem. Druga novost novega Seiko 5 Sports x Brian May je najlonski pas, ki je prepleten z zlatimi navpičnimi črtami, ki spominjajo na kitarske strune. Rdeče steklo na hrbtni strani ure ima podpis Briana Maya in besede Limited Edition v zlati barvi ter vgravirano serijsko številko 00001/12500 na kovini. Uro poganja Seikov lastni avtomatski kaliber 4R36 s frekvenco 3Hz, magnetno odpornostjo do 4800 A/m in rezervo navitja okoli 40 ur.

 

Ozadje ohišja ure z podpisom Briana Maya, napisom "Limited edition" ter zaporedno številko v seriji.

Ura je na voljo v omejeni izdaji 12.500 kosov. To zbirateljsko ročno uro dobite v posebni predstavitveni škatli, ki izgleda kot kovček za kitaro, skupaj s kovancem za šest penijev. Ročna ura Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition SRPH80K1 bo na voljo v začetku marca 2022. Del izkupička bo namenjen dobrodelni organizaciji The Mercury Phoenix Trust, ki so jo v spomin na Freddieja Mercuryja ustanovili Brian May, Roger Taylor in Jim Beach za pomoč pri financiranju boja proti aidsu po vsem svetu.

 

Embalaža ročne ure z rdečo notranjostjo in podpisom kitarista Briana Maya

Ročna ura Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition SRPH80K1 bo pri Sten Time na voljo v začetku marca 2022, zanjo pa že sprejemamo prednaročila. Ura bo na voljo v omejenih količinah in bo na voljo le do razprodaje zaloge. Oglejte si ta model ure na naši spletni trgovini na tej povezavi.

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency