• Za vaše iskanje ni rezultatov
Ekskluzivno: Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition

01.08.2024

Ekskluzivno: Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition

Leta 2012 je Seiko ponesel kvarčno urarstvo na novo raven z uro Astron GPS Solar, ki se poveže z globalnim sistemom za določanje položaja (GPS) in se prilagodi vsakemu časovnemu pasu* s pritiskom na gumb, hkrati pa proizvede vso potrebno energijo iz svetlobe. Danes se odpira novo poglavje v zgodovini Seiko Astron z lansiranjem novega mehanizma, ki prvič združuje tehnologijo Dual-Time s funkcijo kronografa.

Novi mehanizem, kaliber 5X83, poganja omejeno izdajo ure z zlatimi poudarki, ki obeležuje 100. obletnico znamke Seiko in zapuščino ustanovitelja podjetja Kintaro Hattori.

 

Posebna ura ob 100-letnici znamke Seiko

 

 

Od ustanovitve Seiko leta 1881 je podjetje nadaljevalo z inovacijami v skladu s filozofijo ustanovitelja Kintara Hattorija, da je "Vedno korak pred drugimi." Leta 1924 je podjetje predstavilo prvo ročno uro s "Seiko" na številčnici, kar pomeni začetek blagovne znamke Seiko. Leto 2024 zaznamuje 100. obletnico tega prelomnega dogodka.

Nova ura ima pomožno številčnico pri 12. uri, ki meri pretečeni čas v korakih po 1/20 sekunde. Zahvaljujoč novi zasnovi mehanizma je to prvi Seiko Astron, ki ima pomožno številčnico na položaju 12 ur. Dodatna številčnica na položaju za šest ur prikazuje čas v drugem časovnem pasu in postane 12-urni števec, ko uporabite funkcijo štoparice. Uporaba kronografa je prikazana na pomožni številčnici na položaju ob deveti uri, ki prikazuje tudi stanje polnjenja, dan v tednu in način med letom.

Novi kaliber 5X83 se dvakrat na dan samodejno poveže z omrežjem GPS in se poveže ročno s preprostim pritiskom na gumb, da ohrani svojo natančnost kjer koli na svetu**. Čas, prikazan na glavni številčnici, lahko zamenjate in preklapljate s tistim, ki je prikazan na pomožni številčnici pri šesti uri, tako da tri sekunde držite dva gumba. Kazalci glavnega in pomožnega gumba se premikajo sočasno, zaradi česar je čas, potreben za prenos, bistveno krajši pri novem kalibru 5X83 kot pri kalibru 5X53.

Popolnoma črno ohišje in zapestnica omejene serije, številčnica z vzorcem sončnih žarkov in rumeno-zlati poudarki prikličejo pogled na Zemljo ponoči, kot je viden s satelita v orbiti, slika, ki odlično usmerja revolucionarno tehnologijo, ki stoji za Astron GPS Solar. Dvodelni okvir je sestavljen iz večplastnega keramičnega zgornjega dela in okvirja iz rumeno-zlatega titana, ki ustvarja sijaj, ki še dodatno prikliče ta svetleč nočni pogled. Keramika se uporablja tudi za sredinske člene zapestnice in konico krone.

 

 

Na zadnji strani ohišja rumeno-zlate barve je ime ustanovitelja podjetja Kintaro Hattori in blagovna znamka "S", ki jo je registriral leta 1900 kot simbol tovarne Seikosha. Tik nad blagovno znamko se pojavi fraza, ki je tako primerno zajela njegovo filozofijo za podjetje.

 

Ta izjemna ura je na voljo v omejeni izdaji 1000 primerkov in je že na voljo na naši spletni trgovini in v naših izbranih poslovalnicah. Uro si podrobno lahko ogledate tu.

 

 

*Če pride do sprememb v regiji / časovnem pasu / poletnem času, bo morda potrebna ročna izbira.
**Ko številčnica zazna sončno svetlobo, se ura poveže s satelitskim omrežjem GPS in se samodejno prilagodi točnemu času. Če je ura skrita pred svetlobo, si zapomni čas zadnje uspešne ročne povezave in ob istem času ponovno poskuša sprejeti signal GPS.

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency