• Za vaše iskanje ni rezultatov
Grand Seiko prejel nagrado na Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2021

05.11.2021

Grand Seiko prejel nagrado na Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2021

V Théatre du Léman v Ženevi je bila 4. novembra 2021 slovesna podelitev prestižnih nagrad Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2021. Za specifične kategorije so bila podeljena priznanja štirinajstim časomerom, pet nagrad pa je bilo podeljenih tudi za vrsto drugih urarskih dosežkov. Izmed šestih nominiranih ročnih ur v kategoriji moške ure je žirija v 30-članski zasedbi izbrala Grand Seiko Hi-Beat 36000 80 Hours kot najboljšo moško uro leta.

Grand Seiko Hi-Beat 36000 80 Hours

Ročna ura Grand Seiko Hi-beat 36000 80 Hours ponuja nov pogled na filozofijo znamke, ki je Narava časa. Njeno številčnico navdihujejo vitki, elegantni in osupljivo lepi gozdovi bele breze, ki uspevajo v severnih delih Japonske in v izobilju rastejo v bližini Grand Seiko Studio Shizukuishi, kjer izdelujejo to in vse mehanske ure Grand Seiko. Zasnova je zvesta slogu Grand Seiko, ki se je proslavil že davnega leta 1967 s slavnim 44GS, vendar je njegova dediščina združena z močnim sodobnim občutkom, ki kaže na novo obdobje.

Uro poganja revolucionarni Hi-beat Caliber 9SA5, ki ima stopnjo natančnosti od +5 do -3 sekunde na dan in dosega dolgo rezervo moči 80 ur. Natančnost, moč in vitkost kalibra 9SA5 so rezultat radikalnega preoblikovanja ključnih struktur in so plod lastnega razvoja pri Grand Seiko. Kaliber 9SA5 bo temelj, na katerem bo v prihodnosti nastala povsem nova generacija mehanskih ur Grand Seiko.

Nagrado je na slovesnosti prevzel Frédéric Bondoux, predsednik Grand Seiko Europe, sledil pa je govor Akia Naita, predsednika Seiko Watch Corporation, ki se je slovesnosti pridružil na daljavo iz Tokia na Japonskem. Akio Naito je v svojem govoru med drugim dejal: »Ta ura ponazarja neskončno prizadevanje Grand Seika po urarski odličnosti v vseh pogledih. Počaščeni smo, da je tradicija kakovosti in duh urarstva Grand Seiko priznana na najpomembnejši slovesnosti v urarski industriji."

Pri Sten Time ob tej slovesni priložnosti, ki za Grand Seiko obeležuje visoke urarske dosežke v svetovnem merilu, izražamo iskrene čestitke.

Grand Seiko SLGH005 "Bela breza"

Ta izjemen model Grand Seiko je v Sloveniji ekskluzivno že na voljo v poslovalnici Sten Time na Prešernovem trgu v Ljubljani. Za več informacij nas kontaktirajte.

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency