• Za vaše iskanje ni rezultatov
Grand Seiko zgodovina

17.05.2021

Grand Seiko zgodovina

55-letna zgodovina ur po imenu Grand Seiko, ki jo ta urarska blagovna znamka praznuje letos, je temelj, na katerem je bil zgrajen njen dosedanji uspeh, hkrati pa je tudi ključnega pomena za njeno prihodnost. Od lansiranja prvega modela leta 1960, je vsak model ure Grand Seiko zavezan k bistvu urarske odličnosti. Izjemna natančnost, berljivost, udobje, trajnost in brezčasnost so atributi, ki so od nekdaj definirali Grand Seiko, vodilni in odgovorni pri Seiku pa poudarjajo, da bo tako tudi v priho

Zaradi vseh svojih vrednost je zgodovina Grand Seika vir izjemnega navdiha Seikovih urarskih strokovnjakov. Leta 2013 so poustvarili model 44GS iz leta 1967, leta 2014 je bil na vrsti Self Dater iz leta 1964 in v letu 2015 se spet vračajo v leto 1967 k svoji prvi avtomatski uri, modelu 62GS.


62GS ni bila samo navadna avtomatska ura, bila je namreč izjemno natančna in je brez težav prekosila vse dotedanje standarde odstopanja točnosti ur. Dizajn, zasnovan na brezčasnosti, futuristična tehnološka zasnova in unikatno „Zaratsu“ poliranje so uro dvignili na višji nivo, na njej poudarili čiste linije, jo naredili primerno tanko, lahko berljivo in udobno za nošenje. Navdušenje urarskih sladokuscev je bilo takojšnje in je še vedno izrazito prisotno. Krona je ležala globoko v ohišju pri četrti uri, s čemer so hoteli teatralno pokazati, da ročno navijanje ure ni potrebno. Kazalci so bili dolgi in koničasti in bodo vedno del podpisa oz. zgodbe z imenom Grand Seiko.

V kolekciji obstaja osem različic novega modela 62GS. Štiri so natančne poustvaritve originalnega modela iz leta 1967 z avtomatskim kalibrom, štiri so sodobne interpretacije, ki jih odlikujejo Grand Seikovi najnaprednejši mehanizmi, vključujoč Spring Drive tehnologijo, vse pa so izdelane, kot se za tak prestiž spodobi, v omejenih serijah.

Poustvarjeni modeli originalne ure so narejeni v treh različicah iz treh odtenkov 18 karatnega zlata, ena je v izvedbi iz jekla, v vseh pa tiktaka kaliber 9S65. Emblem leva na hrbtni strani, postavitev številčnice, značilni indexi, koničasti kazalci in pa logotip so vsi podedovani od originalnega modela 62GS. Barva številčnice modela iz jekla je prav tako zvesta originalu, hi-beat kaliber s 36.000 polnihaji na uro se nahaja v dveh urah, ki sta v jekleni izvedbi, medtem ko se mehanizem s Spring Drive tehnologijo nahaja v izvedbah iz titana. Sodobne verzije teh ur imajo premer ohišja nekoliko večji kot originali, razlikujejo se tudi v tem, da imajo transparentno dno, premorejo pa tudi kovinski pas, skladno z okusom današnjih potrošnikov. 

 

 

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency