• Za vaše iskanje ni rezultatov
Luknjanje ušes pri otrocih – da ali ne?

17.05.2021

Luknjanje ušes pri otrocih – da ali ne?

Pomlad je pred vrati, čas, da kape, šale in rokavice zamenjamo z zapestnicami, ročnimi urami in uhani. Veliko staršev se za luknjanje ušes svojih otrok odloči že zelo zgodaj v otroštvu. Ali je to dobro, pametno ali celo priporočljivo, berite dalje.

Kdaj je primeren čas?

Primeren čas za luknjanje ušes otroku je takrat, ko otrok sam pokaže interes in si uhančkov želi. Luknjanje ušes mora biti sporazum med vami, kot starši, in otrokom. Razlog, zakaj preluknjati ušesa otroku kasneje v otroštvu, je tudi ta, da otrok sam izrazi željo po uhanih. V kolikor jih ne želi, ga nikar ne silite.

Luknjanje prepustite strokovnjakom

Luknjanje ušes pri otrocih je svojo popularnost doseglo v 80. letih, ko so se prebadanja mečic lotili kar starši sami. Tega nikar ne počnite sami. Ušesa so tako kot drugi deli telesa prepletena z živci in krvjo, neustrezno prebadanje pa lahko povzroči vnetja in infekcije. Luknjanje tako raje prepustite strokovnjakom, ki bodo delo opravili najmanj boleče in stresno za otroka.

In ko se vaš otrok odloči za uhane ...  

Osebje v naših poslovalnicah Sten Time je strokovno usposobljeno za luknjanje ušes. Uporabljamo metodo Studex System 75, ki je veliko bolj higienična od navadnega prebadanja, saj so uhančki sterilno pakirani in do stika z ušesom ne pridejo v stik z rokami. Razlika je tudi v tem, da je iglica veliko tanjša in je samo prebadanje manj boleče, prav tako je metoda popolnoma tiha in se je zato najmlajši ne bojijo. Grenek priokus luknjanja ušes v naših poslovalnicah pa ponavadi hitro zamenja izbira različnih uhančkov.  

Seznam poslovalnic, kjer opravljamo luknjanje ušes, najdete na https://www.stentime.si/prodajalne.

studex_luknjanje_ušes

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency