• Za vaše iskanje ni rezultatov
Valentinovo: Izkažite ljubezen na romantičen način

04.02.2022

Valentinovo: Izkažite ljubezen na romantičen način

Valentinovo je praznik ljubezni in zaljubljencev. Ena najstarejših tradicij je, da na ta dan svojim ljubljenim podarimo rože ali čokolado, med pogostimi darili se znajde tudi nakit. In ker romantike ni nikoli preveč, je simbolizem eden najboljših načinov izkazovanja ljubezni. V nadaljevanju predstavljamo nekaj simbolov, ki predstavljajo ljubezen in so primerni za obdarovanje vaše druge polovice.

Nakit s simbolom srca

Srce je eden najbolj univerzalnih simbolov ljubezni. Simbolizira romantično ljubezen, naklonjenost in skrb, pa tudi razumevanje, pogum in dušo. Nekateri menijo, da srce izvira iz oblike bršljanovih listov, ki predstavljajo zvestobo. Če vaši dragi podarite nakit s simbolom srca, je to jasno sporočilo, da jo imate radi in da to želite sporočiti celemu svetu.

Nakit z znakom za neskončnost

Znak za neskončnost nima ne začetka ne konca. Ima pa globok pomen za duhovnost, ljubezen, lepoto in moč. V svetu, polnem zapletov in neravnovesja, znak za neskončnost predstavlja zaščito, harmonijo in ravnovesje. V nakitu ima ponavadi dva pomena: neskončno ljubezen in povezanost. Dva medsebojno povezana kroga predstavljata vsak eno stran odnosa, prepletenost pa pomeni »skupaj za vedno«. Pazljivo, komu boste podarili nakit s to simboliko, saj z njim naznanjate večnost.

Nakit s ključavnico in ključem

Nakit s simbolom ključavnice so veliki modni trend. Ključavnica ima lahko več pomenov, pri nakitu pa največkrat predstavlja sedanjost, ljubezen, varnost. Zgodovinsko gledano so bile ogrlice s ključavnicami izjemno priljubljene v viktorijanskem času, ko so romantiki svojo ljubezen izražali skozi skrita sporočila in tako svojim izbrankam pokazali, da njihovo ljubezen varujejo pod ključem.

Sidro

Ob pogledu na simbol sidra najprej pomislimo na morje in ladjo. Sidro prinaša stabilnost in varnost. Ladja brez sidra je v nevarnosti, da brezciljno tava po prostranem morju, kar je lahko tudi prispodoba za življenje. Brez varnosti in stabilnosti, ki nam jo daje močna partnerska zveza, v življenju hitro izgubimo pot. Simbol sidra tako simbolizira moč, upanje in vero.

Kupid in kupidova puščica

Kupid izhaja iz rimske mitologije in je pogosto upodobljen kot krilati fant z lokom in zavezanimi očmi. Zaradi tega mnogi verjamejo, da je ljubezen slepa za napake svojega ljubljenega. Po legendi Kupid izstreli zlato puščico skozi človekovo srce, zaradi česar se zaljubi na prvi pogled. Kot simbolika Kupida se velikokrat uporablja tudi puščica, nakit s takšno simboliko pa je lahko odličen način za izpoved ljubezni.

Drugi načini za izražanje ljubezni

Znak ljubezni pa ne rabi vedno imeti skritega sporočila ali pomena. Da vam oseba pomeni veliko, lahko pokažete tudi s premišljeno izbiro. Zlat nakit, ki ima visoko vrednost, lahko sporoča, da nekoga res cenite. Z nakitom z svetlečimi kristalčki lahko pokažete, da je nekdo svetla točka v vašem življenju. Seveda pa je tu še nakit z različnimi kristali, kot je ametist ali roževec, ki imajo svojo energijo in pomen.


Za več idej pa si poglejte še našo ostalo ponudbo na tej povezavi.

 

 

Delite objavo
STENTIME © 2024 - Vse pravice pridržane.
Produkcija: Kokos Agency